Schrijversvakschool

Nieuws

Menno Wigman overleden

Menno Wigman overleden

Wij zijn verdrietig over het overlijden van onze poëziedocent Menno Wigman. Hij overleed op 1 februari 2018 in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartziekte. Menno werd slechts 51 jaar en was een veel geprezen en geliefde dichter.

Hij debuteerde in 1997 met de veelgeprezen dichtbundel ’s Zomers stinken alle steden. Ook zijn volgende bundels, Zwart als kaviaar (Jan Campert-prijs), Dit is mijn dagDe wereld bij avond (Gedichtendagbundel), en Mijn naam is legioen werden door de literaire kritiek en het publiek omhelsd.

Naast zijn poëzie publiceerde Menno bloemlezingen, vertalingen, een keuze uit eigen werk (De droefenis van copyrettes), een essaybundel (Red ons van de dichters) en een autobiografisch boek, Het gesticht, over zijn tijd als poet in residence in de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Frans en Duits.

Zijn laatste dichtbundel, Slordig met geluk, verscheen in 2016 en werd onlangs genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Het nieuws van die nominatie heeft hem nog bereikt.

Nieuws

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Docent Cobi van Baars staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024.
Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs 2024 zijn dit...

Oud-student proza Robert Brouwer staat met zijn debuurtroman Café Terminus (uitgeverij Finesterre 2023) op de shortlist van de Hans Vervoortprijs 2024...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42