Schrijversvakschool


Bio's


Marjolein Bierens

Marjolein Bierens

Docent schrijftraining

Marjolein Bierens studeerde sociale wetenschappen in Leiden, bezocht de theaterschool in Amsterdam, werkte als actrice/regisseur en schrijft sinds 10 jaar full time voor uiteenlopende media als theater, radio, film en opera. 

Haar theater- en radiodrama-monologen zijn in veel talen vertaald en uitgezonden in verschillende landen. 'Ik Zeeuws meisje, de Maria Magdalena van de Zuivelvoorziening¹, ontving in 2002 de Prix Europa voor het beste Europese radiodrama, is nog steeds te horen op buitenlandse radiozenders.

Andere stukken als 'Motel Texel¹, 'Loubna!Loubna!','Moederland' en 'Klein Verhaal volgden en werden allen genomineerd voor de Prix Europa. In 2008 werd zij voor het stuk Loubna!Loubna! genomineerd voor de Juliane Bartel Preis in Duitsland. Het theaterstuk 'Mooie Anna, een Zeeuwse fado' was te zien in het najaar 2010 en op het Zeeuws Nazomer Festival 2011. In 2012 verscheen de muziektheater productie 'Anibal&Astor'. Verder schrijft zij libretti voor opera's (oa. Grenspost Zinnewald 2011), scenario voor film (oa.'Jong' opname zomer 2012). In 2010 verscheen een bundeling van haar teksten.

'MONOLOGEN: 5 teksten voor jonge vrouwen en 1 voor een oude'. uitgeverij it&fb 'Mooie Anna, een Zeeuwse fado' verscheen bij de Drukkery te Middelburg.

www.marjoleinbierens.nl

Meer docenten

Deze docenten geven een of meer dezelfde vakken:

Alle docenten:

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input