Bio's

Rudolf van den Berg

Docent speeflilm

Filmregisseur Rudolf van den Berg volgde na het Vossius Gymnasium in Amsterdam een studie politicologie. Maar hij profileerde zich al snel als filmmaker en maakte een aantal documentaires voor de televisie. Sinds 1984 regisseert hij vooral speelfilms. Daarvan zijn er tot op heden vier bekroond met een Gouden Kalf, waaronder zijn debuut Bastille.

Hij verfilmde twee boeken van Leon de Winter: Bastille en Zoeken naar Eileen. Met zijn film Tirza, verfilmde hij de roman van Arnon Grunberg. Op het Nederlands Film Festival 2010 kreeg Van den Berg hiervoor een Gouden Kalf voor Beste Regie. Tirza is tevens gekozen tot de Nederlandse inzending voor de Oscars 2010.

Op 15 januari 2012 ging de film Süskind in première. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Walter Süskind. Deze man redde tijdens de deportatie van joden vanuit de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar schatting zo'n 900 joodse kinderen het leven. Hij deed dat door schijnbaar zo goed mogelijk mee te werken met de joodse Raad en de bezetter.

Meer docenten

Deze docenten geven een of meer dezelfde vakken:

Alle docenten: