Bio's

Marlies Slegers

Docent jeugdliteratuur

Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren. Als kind woonde ze in Indonesië, waar ze dagboeken vol schreef. Naast schrijven was lezen haar grote passie. Eenmaal terug in Nederland, en na het voltooien van een studie commerciële economie, pakte ze het schrijven weer op. Toen ze zelf kinderen had, besloot ze kinderboeken te gaan schrijven. Inmiddels heeft ze 29 boeken gepubliceerd, bij Kluitman, Overamstel en Luitingh Sijthoff.

Haar doelgroep zijn kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. Afgelopen is ze ook begonnen als Schoolschrijver, waarbij ze kinderen in taalarme omgevingen het plezier in lezen en schrijven leert ontdekken. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops en lezingen over schrijven. Ze volgde zelf schrijfonderwijs, onder andere bij Script+. Ze haalt diepe voldoening uit het overbrengen van eigen ervaringen, inzichten en passie voor het schrijven van kinderboeken op anderen. Lees hier meer over Marlies.

Meer docenten

Deze docenten geven een of meer dezelfde vakken:

Alle docenten: