Schrijversvakschool


Bio's


Elma van Haren

Elma van Haren

Docent poëzie en schrijftraining

Elma van Haren debuteerde in 1988 met de bundel De reis naar het welkom geheten, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandse poëzie. In 1997 ontving ze de Jan Campert-prijs voor haar bundel Grondstewardess. Het gedicht Het schitterende uit de bundel Eskimoteren werd gekozen als een van de drie beste gedichten van 2000.

Ook schreef Elma twee romans: Walsen en Mevrouw Ove. Ze geeft poëzie en schrijftraining op de Schrijversvakschool Amsterdam en de Hoge School voor Woord en gebaar in Utrecht. Ook heeft zij een speciaal schrijfprogramma voor scholen.

Bibliografie:

1988 - De Reis naar het Welkom geheten - uitgeverij De Harmonie/poëzie
CJ Buddinghprijs op Poetry international
1989 - De Wankel - uitgeverij De Harmonie/poëzie
1991 - Het Stilvallend Oog - uitgeverij De Harmonie/poëzie
1995 - Al in het koren verloren - Stichting De kist/toneel
1996 - Grondstewardess - Uitgeverij De Harmonie/ poëzie Jan Campertprijs
1998 - De Wiederweerga - uitgeverij De Harmonie/poëzie voor kinderen
2000 - Verten van papier - uitgeverij Het spinhuis / poëzie met een essay van Hella Haasse
2000 - Eskimoteren -uitgeverij De Harmonie/ poëzie
Prijs voor één van de drie beste gedichten van 2000
2003 - Het Krakkemik - uitgeverij De Harmonie / poëzie voor kinderen
2005 - Zacht Gat in Broekzak - uitgeverij De Harmonie/ poëzie
2009 - Flitsleemte - uitgeverij De Harmonie / poëzie
2014 - Walsen, roman De Harmonie
2016 - Mevrouw Ovo, roman De Harmonie

Meer docenten

Deze docenten geven een of meer dezelfde vakken:

Alle docenten:

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input