Heidi Koren

Heidi Koren is vierdejaarsstudente proza. In 2015 verscheen haar debuutbundel Gedachten over een mogelijk einde (Uitgeverij Voetnoot). Dichten is voor Heidi een denkvorm: een gedachte is tenslotte gewoon een gevoel dat je onder woorden probeert te brengen, aldus de dichteres. Ze vertrekt bij haar gedichten vanuit een gedachte. Dat je alles kunt verliezen bijvoorbeeld, of dat kwetsbaarheid niets negatiefs hoeft te zijn. En door al dat denken heen probeert ze de essentie te vangen. Bijna alles kun je weglaten, vindt ze. Bijna alles - behalve wat ertoe doet.

Eerder maakte Heidi furore in Gelderland. In 2012 won ze de Gelderse schrijfwedstrijd ‘Aan het woord’. De prijs was een masterclass van Jasper Henderson. Dit leidde tot het schrijven van een nieuw verhaal dat werd opgenomen in een bundel samen met die van de andere winnaars.

Het bundeltje werd gratis verstrekt in Arriva treinen. In 2013 verschenen haar eerste poëzie-publicaties in het Gelders literair tijdschrift poëziepunt.gl . In opdracht van het Centrum Jeugd & Gezin schreef ze vijf kindergedichten. Deze verschenen op poëziekaarten waarvan 25.000 exemplaren tijdens het Sprookjesfestival werden uitgedeeld.