Schrijversvakschool


Publicaties studenten en cursisten


Anne Eekhout

Het kreeg vier 'ballen' in De Volkskrant: Dogma, het debuut van oud-studente Anne Eekhout. Uitgegeven door De Arbeiderspers (2014). De Volkskrant: 'Treffender had Eekhout niet kunnen zijn. Een puike debuutroman.'

In Dogma neemt een groep studenten zich voor een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. De vijf, één vrouw en vier mannen, doen om beurten verslag van de gebeurtenissen tijdens het maken van de documentaire, maar ook van de uitwerking die dit project heeft op hun gedachten en geweten. Hoe dichter de climax nadert, des te prangender de vraag wordt of ze hun plan ook echt gaan uitvoeren. Want gaandeweg veranderen de verhoudingen in de groep op dramatische wijze.

Een voorpublicatie van Dogma vind je hier, op de site van Atheneum Boekhandel. Je kunt kennismaken met het hoofdpersonage Charlie Weltz op youtube.
Uit de pers: "Misschien wordt dit wel het jaar van schrijfster Anne Eekhout" - Iris Pronk in Trouw. ‘Feilloos schetst Eekhout het portret van een naar erkenning hunkerende generatie. […] Treffender had Eekhout niet kunnen zijn. Een puike debuutroman.’ **** - de Volkskrant

Meer publicaties van studenten

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input