Luuk Imhann

Hij studeerde in 2016 af in de richting toneel en schreef toneel over en naar Wislawa Szymborska, Franz Kafka, Jean Cocteau en Erik Satie, speelde zelf vaak in deze werken mee, die in totaal 88 keer speelden.

Met Sietse Damen en Kim Grisel richtte hij Theatergroep NOX op.

Hij bewerkte 38 toneelstukken van Shakespeare radicaal tot een 24-delig werk getiteld Alles onder de zon, een marathontekst van 400 pagina’s. Het leverde 24 uur theater op dat op 23 april in Amsterdam zijn wereldpremiѐre beleefde en waarin de totale gelaagdheid van de mens in beeld komt.

Eind 2016 of begin 2017 verschijnt zijn debuutroman bij Querido.

Zijn poëziedebuut De onverschilligheid van rozen (De Witte Uitgeverij, 2012) is een modern poëtisch sprookje vol verwijzingen naar Chinese filosofieën, de Franse Nouvelle Vague en de werken van EE Cummings. De verhalende dichtbundel (met tekeningen van Janne Schra) gaat over een jongen die probeert zijn liefde te verklaren aan een meisje met ogen van karamel. Telkens als hij dichtbij komt, verliest hij zichzelf in fantasieën over blinde scherpschutters en koorddansers. Verder publiceerde hij gedichten en verhalen in tijdschrift Ei, Extase, Slang, De Optimist en andere tijdschrijften. Zo ook interviewde hij schrijvers en schreef artikelen over schrijvers.

Boven aan de biografie op zijn website staat: 'Ik ben schrijver en theatermaker en breng mijn dagen schrijvend en slapend door. Want grote woorden maken kleine mensen.'