Schrijversvakschool

Actueel

Drie debutanten op rij bij De Wereld draait door

Op vrijdag 9 maart zaten aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk maar liefst drie debutanten op rij die onderwijs aan de Schrijversvakschool volgden: Marieke Lucas Rijneveld, Laura van der Haar en Herien Wensink. Onderwerp van het gesprek was het jaarlijkse Boekenbal, de traditionele opening van de Boekenweek.

Bekijk hier het fragment.

Van Marijke Lucas Rijneveld verscheen onlangs haar romandebuut De avond is ongemak (Atlas Contact 2018). Eerder verscheen Kalfsvlies, haar eerste dichtbundel die met de C. Buddingh'-prijs werd bekroond. Marieke volgde de vierjarige opleiding, net al Laura van der Haar. Van haar hand verschenen de dichtbundel Bodemdrang en onlangs haar eerste roman, Het wolfgetal (Podium 2018). Herien Wensink volgde een cursus roman. Van haar hand verscheen de roman Kleihuid, een boek over de eeerste wereldoorlog uitgegeven door De Arbeiderspers (2018).

Nieuws

Verhalenbundel Mischa Andriessen

Met de verhalenbundel Probeer de hemel mijn huis te maken (Querido 2022) debuteert gelauwerd dichter en docent Mischa Andriessen voor een tweede keer. 
...

Lees verder

Wie is die vrouw - Elke GeurtsDocent Elke Geurts schrijft eerlijk en geestig over een groot verraad

Het stof van de scheiding is neergedaald en de schrijfster woont in haar eigen huis met haar twee dochters. Ze is bezig...

Lees verder

Halfweg - Puck de KlerkHalfweg door Puck de Klerk

Er bestaat geen eenvoudige manier om het verlies van een naaste door zelfmoord te accepteren. Nadat Sals lichaam op 13 december ter...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42