Schrijversvakschool

Nieuws

Grime

Grime

Onlangs verscheen de vierde roman van docent proza en roman van romandocent Wytske Versteeg: Grime (uitgeverij Querido).

Als eerstejaarsstudent aan het elitaire Shelterwood wordt Nino verliefd op Suyin, een grillig en kwetsbaar meisje. Zij is echter in de ban van de charismatische Michael Wallerstadt, Nino's jeugdvriend en grote voorbeeld. In een drukkend hete zomer werkt het drietal samen aan een film, Grime, die hun levens voor altijd zal veranderen.

Nu, jaren later, probeert Nino erachter te komen wat er precies is gebeurd tijdens hun laatste maanden samen. Maar in een zoektocht waarin niets is wat het lijkt te zijn, verliest hij zijn eigen leven steeds verder uit het oog.

Grime is een verhaal over wat niet kan worden vergeten, over obsessie die tot over de rand van de waanzin drijft en over de onbetrouwbaarheid van onze waarneming.

Recensie NRC

Nieuws

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Docent Cobi van Baars staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024.
Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs 2024 zijn dit...

Oud-student proza Robert Brouwer staat met zijn debuurtroman Café Terminus (uitgeverij Finesterre 2023) op de shortlist van de Hans Vervoortprijs 2024...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42