Schrijversvakschool


Docenten


Arie van den Berg - docent poëzie, essay en schrijftraining aan de Schrijversvakschool

Arie van den Berg

Arie van den Berg (Alkmaar, 1948) is dichter, poëzierecensent voor NRC Handelsblad en cultuurhistorisch essayist. Voor zijn debuutbundel Mijn broertje kende nog geen kroos kreeg hij in 1970 de Reina Prinsen Geerligsprijs.

Zijn derde bundel, Blijmoedig aan het graf te denken, werd in 1995 genomineerd voor De Gouden Uil, en in 1997 verscheen zijn gedicht IJsvogel op het laatste Nederlandse bankbiljet van tien gulden.

Als essayist publiceerde hij onder meer de bundel Van binnen moet je wezen (1989) en Hier komt Urbanus bij een hoer. Volk en volkslectuur in de achttiende-eeuwse Amsterdamse Nes (1993).

Hij was jarenlang secretaris van de Vereniging van Letterkundigen, en later voorzitter van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Van 1989 tot 2013 was hij bestuurslid van de Stichting Rechtshulp Auteurs.

Als professioneel schrijfdocent begon hij al in 1986 (na in Amerika een jaar writer in residence te zijn geweest) bij Schrijversvakschool ’t Colofon. In 2002 richtte hij samen met Nico Dros Schrijversvakschool Amsterdam op. Hij was artistiek leider van de school tot 2015 en geeft lessen in poëzie, schrijftraining en essay.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42