Schrijversvakschool

Docenten

Elma van Haren - docent Schrijversvakschool

Elma van Haren

Elma van Haren debuteerde in 1988 met de bundel De reis naar het welkom geheten, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandse poëzie. In 1997 ontving ze de Jan Campert-prijs voor haar bundel Grondstewardess. Het gedicht Het schitterende uit de bundel Eskimoteren werd gekozen als een van de drie beste gedichten van 2000.

Ook schreef Elma twee romans: Walsen en Mevrouw Ove. Ze geeft poëzie en schrijftraining op de Schrijversvakschool Amsterdam en de Hoge School voor Woord en gebaar in Utrecht. Daarnaast heeft zij een speciaal schrijfprogramma voor scholen.

Bibliografie:

1988 - De Reis naar het Welkom geheten - poëzie, uitgeverij De Harmonie
CJ Buddinghprijs op Poetry international
1989 - De Wankel - poëzie, uitgeverij De Harmonie
1991 - Het Stilvallend Oog - poëzie, uitgeverij De Harmonie
1995 - Al in het koren verloren - toneel, Stichting De kist
1996 - Grondstewardess - poëzie, Uitgeverij De Harmonie, Jan Campertprijs
1998 - De Wiederweerga - poëzie voor kinderen, uitgeverij De Harmonie
2000 - Verten van papier - poëzie met een essay van Hella Haasse, uitgeverij Het spinhuis
2000 - Eskimoteren - poëzie, uitgeverij De Harmonie
Prijs voor één van de drie beste gedichten van 2000
2003 - Het Krakkemik - poëzie voor kinderen, uitgeverij De Harmonie
2005 - Zacht Gat in Broekzak - poëzie, uitgeverij De Harmonie
2009 - Flitsleemte - poëzie, uitgeverij De Harmonie
2014 - Walsen, roman, De Harmonie
2016 - Mevrouw OVO, roman, De Harmonie
2018 - Zuurstofconfetti - poëzie, De Harmonie

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42