Schrijversvakschool

Masterclass essay Willem Jan Otten

Data en docenten

Masterclass Essay Willem Jan Otten Amsterdam

Willem Jan Otten geeft de Masterclass Essay

Winter 2023 - deze Masterclass gaat helaas niet door. Deze wordt verzet naar komende herfst. Binnenkort komen hieronder de data te staan.
Docent: Willem Jan Otten
Inschrijven en insturen eigen werk voor 1 september 2022

Acht zaterdagochtenden van 10:00 tot 13:00 uur

Het essay is een genre van (zelf-)onderzoek en reflectie. Essayisten laten hun beschouwelijke geest los op ervaringen, die zich dikwijls aandienen als brandende kwesties of klemmende vragen. Door die schrijvend aan te gaan, beschrijven essayisten een tocht, een leesbare reis. Alle registers kunnen worden ingezet – een essay kan vertellen, fantaseren, filosoferen, wetenschap bedrijven, betwijfelen, geloven, in tongen spreken, in gelijkenissen en metaforen, poëzie beoefenen. En altijd gaat het een essayist méér om begrijpen dan om verklaren. Het stellen van vragen brengt de essayist verder dan het kennen van antwoorden. Daarom gaat het niet, om te beginnen, zonder een verlangen naar helderheid en concreetheid. De eerste draak die elke beetje essayist wil doden is die van de vaagheid.

De Masterclass Essay Schrijven onder leiding van Willem Jan Otten neemt de vorm aan van een werkgroep. Tijdens de eerste sessies zullen opdrachten uitgewerkt en besproken worden – op basis van kwestieuze filmfragmenten. Tijdens de laatste vier sessies wordt gewerkt en gereageerd op een persoonlijk essay-in-wording.

Je kunt je opgeven voor deze bijzondere cursus met behulp van het online inschrijfformulier. Aangezien het een masterclass betreft, is het van belang dat de deelnemers over voldoende basisvaardigheid beschikken in het essayistische genre. Om dat te kunnen toetsen worden cursisten verzocht op het moment van inschrijving ook 6 à 10 pagina’s essayistisch werk van eigen hand in te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vergezeld van een lijstje met vijf favoriete essaybundels.

Voor deze masterclass geldt het speciale cursustarief van € 725.
De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers.
.

Over Willem Jan Otten

Inschrijven masterclass essay

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42