Schrijversvakschool


Actueel


Het Schrijfkabinet met Debutant Asha Karami

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over schrijven voor schrijvers en andere fijnproevers. Marijn Heemskerk interviewt ook dit keer een aantal schrijvers. Dinsdag 20 november zijn dat oud-student Marieke Lucas Rijneveld en AL Snijders: het door de Volkskrant uitgeroepen literair talent van het jaar 2016, respectievelijk de uitvinder van het zeer korte verhaal (oftewel zkv).

Vaste rubriek is De Debutant waarin elke maand één van onze (oud-)studenten zal optreden met voordracht van eigen werk. Dit keer is dat onze vierdejaars Asha Karami. 
Asha publiceerde gedichten in nY, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Terras en Revisor en online op Samplekanon, De-Gids en Ooteoote. Ze werd tweede tijdens de NK Poetry Slam 2018 (won de juryprijs) en mocht haar werk presenteren tijdens Vers van het Mes 2018 in Perdu Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar poëzie-debuut dat zal verschijnen bij De Bezige Bij. Naast het schrijven werkt ze als arts.

Verder belicht Joubert Pignon een onterecht vergeten schrijver, en sluit Klaas Knooihuizen de avond af met een ter plekke geschreven verhaal. Pieter Klop zit op zijn vertrouwde krukje achter de piano. 

Aanstaande dinsdag 20 november vanaf 20.30 in het Torpedo Theater. Een plekje reserveren kan via de site.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42