Schrijversvakschool


Actueel


VSB Poëzieprijs naar Ester Naomi Perquin

CelinspectiesHet begon na haar afstuderen, in 2007. Allereerst won oud-studente poëzie Ester Naomi Perquin de Debuutprijs Het Liegend Konijn, in het volgend jaar werd ze genomineerd voor de C. Buddinghprijs, wat volgde was de Van der Hoogtprijs in 2009, en in 2010 een nominatie voor de Jo Peters Poëzieprijs. Alweer in 2011 ontving ze de Anna Blamanprijs voor haar gehele oeuvre. Wat valt er dan nog te winnen? De prestigieuze VSB Poëzieprijs. Gisteravond, 30 januari, viel die Ester ten deel. Voor de beste Nederlandstalige dichtbundel van 2013, haar derde bundel Celinspecties.

De 33-jarige voormalig gevangenbewaarder wordt geroemd om de ‘verraderlijk luchtige toon en de onvoorspelbare wendingen’ in haar gedichten, zo schrijft de jury:

“Het taalgebruik is soms soepel als spreektaal, dan weer geraffineerd en virtuoos. De dichter neemt de lezer aan de hand en laat hem net zo gemakkelijk struikelen, wanneer haar woorden dat nodig hebben.”

“Als de dichter al een taak heeft, laat het dan die zijn die Perquin zich heeft opgelegd: zichtbaar maken van wat obscuur en meestal verborgen blijft”, vervolgt de jury. “Dit blijven proberen, ook wanneer je tegen de grenzen van het zichtbare en van de taal aanloopt. In het geval van Celinspecties levert het een bundel op van noodzaak, verlangen en schitterend mislukken.”

 

Ester Naomi Perquin

-        Servetten halfstok (Van Oorschot 2007)

-        Namens de ander (Van Oorschot 2008).

-        Celinspecties (Van Oorschot 2012)

 

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42