Schrijversvakschool


Actueel


Handboek voor een Optimistisch Leven

De Optimist is een van de meest vooraanstaande online culturele magazines in Nederland: positief, niet hoogdravend of elitair, maar zonder platgetreden paden te betreden. 

Handboek voor een Optimistisch leven bevat nieuw werk dat speciaal voor deze uitgave is geschreven en een ruime selectie uit de verhalen, gedichten, essays en illustraties van de website De Optimist. Met grote thema’s als utopie, liefde, geluk en toekomst straalt dit boek een nieuw elan uit en maakt het voelbaar waar het in deze tijd om gaat.
Dit boek bevat werk van meer dan vijftig schrijvers en illustratoren, onder wie Henk van Straten, Schrijversvakschooldocente Wytske Versteeg, Haro Kraak, Lotte Lentes, Thomas Heerma van Voss, Maarten Buser en Frank Heinen.

Ook diverse (oud-)studenten leverden bijdragen: Anne-Fleur van der Heiden, Katelijne Brouwer, Nickie Theunissen, Patricia Piolon, Marijn Sikken en Ezra Hakze. Op de website publiceerden onder meer nog Jan Haasbroek, Wiebe Brouwer, Luuk Imhann, Jurgen Gravestein, Elske van Lonkhuyzen, Jenny van den Berg en Dorien Dijkhuis. 

Onder redactie van: Miriam van Ommeren, Saar Francken, Miriam Rasch, Sonja Schulte, oud-studente Marijn Sikken en Renske van Enckevort (beeldredactie).
224 blz. | Paperback met flappen & geïllustreerd | € 24,99 | ISBN 9789025447823 | ook als e-book | 17 augustus 2016 | www.deoptimist.net

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42