Schrijversvakschool


Actueel


Dubbele prijs voor Manon Sikkel

manonJeugdliteratuur-docente Manon Sikkel werd voor de tweede keer door haar lezers bekroond: niet alleen won ze in 2012 al de prijs van de Nederlandse Kinderjury, vorige week viel haar diezelfde prijs ook voor 2013 ten deel voor haar boek Voor wie doe jij een moord?- door Izzylove. Naast deze prijs kreeg ze van de Nederlandse Kinderjury de Pluim van de Senaat.

Manon Sikkel is als journaliste verbonden aan diverse bladen. Ze schreef boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals over koken, psychologie en interviews. Tegenwoordig legt ze zich toe op het schrijven van kinderboeken, waaronder de veelgeprezen Izzylove-reeks voor tien- tot twaalfjarigen.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? - door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Manon Sikkel is als docente jeugdliteratuur verbonden aan Schrijversvakschool Amsterdam.

Wie meer wil weten over deze schrijfster: http://manonsikkel.nl/

 

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42