Schrijversvakschool

manonJeugdliteratuur-docente Manon Sikkel werd voor de tweede keer door haar lezers bekroond: niet alleen won ze in 2012 al de prijs van de Nederlandse Kinderjury, vorige week viel haar diezelfde prijs ook voor 2013 ten deel voor haar boek Voor wie doe jij een moord?- door Izzylove. Naast deze prijs kreeg ze van de Nederlandse Kinderjury de Pluim van de Senaat.

Manon Sikkel is als journaliste verbonden aan diverse bladen. Ze schreef boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals over koken, psychologie en interviews. Tegenwoordig legt ze zich toe op het schrijven van kinderboeken, waaronder de veelgeprezen Izzylove-reeks voor tien- tot twaalfjarigen.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? - door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Manon Sikkel is als docente jeugdliteratuur verbonden aan Schrijversvakschool Amsterdam.

Wie meer wil weten over deze schrijfster: http://manonsikkel.nl/

 

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42