Schrijversvakschool

verdwijnenrobbertDocent proza Robbert Welagen maakt kans op de Libris Literatuur Prijs 2014, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. Op 13 mei a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. De jury, onder leiding van Paul Witteman, koos uit de longlist deze zes nominaties:

Marente de Moor, Jeroen Theunissen, Stefan Hertmans, Ilja Leonard Pfeijffer, en Tom Lanoye.

Robbert is genomineerd voor zijn roman Het verdwijnen van Robbert (Nijgh & Van Ditmar). Schrijversvakschool Amsterdam duimt voor hem!

Op de site van Fonds voor de Letteren vind je een boekbeschrijving. Voor een interview met de schrijver over zijn boek klik je hier.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42