Schrijversvakschool


Actueel


Snackbar

filmstansnackbarDocent Stan Lapinski schreef het scenario voor de film Snackbar, die op 11 februari tijdens het Filmfestival Berlijn in wereldpremière ging. Snackbar werd lovend ontvangen door publiek en pers. De Nederlandse première is op eerste paasdag, zondag 8 april, tijdens de openingsweek van EYE, het nieuwe Filmmuseum. 

Een harde, tragikomische, bluesy film met onvoorspelbare wendingen.

Eigenaar Abi runt zijn snackbar in een buitenwijk van Amsterdam. De jonge, criminele en soms wrede jongeren uit zijn wijk zien Abi als een betrouwbare factor in hun leven. Begripvol, grappig maar ook streng als hij is, zien ze in hem de Turkse oom die ze altijd al hadden willen hebben. Maar wat gebeurt er als Abi, met zijn verslaving aan backgammon, dit harmonieuze plaatje in gevaar brengt?

Snackbar is geregisseerd door Meral Uslu en geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Volya Films en RTV Rijnmond.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42