Schrijversvakschool

filmstansnackbarDocent Stan Lapinski schreef het scenario voor de film Snackbar, die op 11 februari tijdens het Filmfestival Berlijn in wereldpremière ging. Snackbar werd lovend ontvangen door publiek en pers. De Nederlandse première is op eerste paasdag, zondag 8 april, tijdens de openingsweek van EYE, het nieuwe Filmmuseum. 

Een harde, tragikomische, bluesy film met onvoorspelbare wendingen.

Eigenaar Abi runt zijn snackbar in een buitenwijk van Amsterdam. De jonge, criminele en soms wrede jongeren uit zijn wijk zien Abi als een betrouwbare factor in hun leven. Begripvol, grappig maar ook streng als hij is, zien ze in hem de Turkse oom die ze altijd al hadden willen hebben. Maar wat gebeurt er als Abi, met zijn verslaving aan backgammon, dit harmonieuze plaatje in gevaar brengt?

Snackbar is geregisseerd door Meral Uslu en geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Volya Films en RTV Rijnmond.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42