Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Heidi Koren

Heidi Koren deed de vakopleiding in de richting proza. In 2015 verscheen haar debuutbundel Gedachten over een mogelijk einde (Uitgeverij Voetnoot). De roman die ze in het vierde jaar schreef, Hawaï 2000, verscheen in 2019 bij uitgeverij Vrijdag.

Inhoud: Lin Bankers zit thuis met een burn-out. Haar moeder is onlangs overleden, haar zieke vader wordt door zijn partner aan haar huis afgeleverd en tot overmaat van ramp past een nieuw bestelde zitbank niet door haar voordeur. Terwijl Lin haar vader en de zitbank voorlopig op haar veranda laat bivakkeren, kan ze er niet omheen dat ze de nodige beslissingen moet nemen en de destructieve cirkel doorbreken.

Heidi Koren debuteerde in 2015 met de poëziebundel bij Uitgeverij Voetnoot (Antwerpen). Ze organiseert en presenteert literaire evenementen. Ze geeft schrijfles op scholen en houdt een regelmatige blog bij op grofvankoren.com.

Eerder maakte Heidi furore in Gelderland. In 2012 won ze de Gelderse schrijfwedstrijd ‘Aan het woord’. De prijs was een masterclass van Jasper Henderson. Dit leidde tot het schrijven van een nieuw verhaal dat werd opgenomen in een bundel samen met die van de andere winnaars. Het bundeltje werd gratis verstrekt in Arriva treinen. In 2013 verschenen haar eerste poëzie-publicaties in het Gelders literair tijdschrift poëziepunt.gl . In opdracht van het Centrum Jeugd & Gezin schreef ze vijf kindergedichten. Deze verschenen op poëziekaarten waarvan 25.000 exemplaren tijdens het Sprookjesfestival werden uitgedeeld.

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42