Schrijversvakschool


Actueel


Duivels goed

deduivelvanvicoDat publicatie in een literair tijdschrijft niet zelden leidt tot ontdekking van literair talent bewijst ex-cursist Ton Vogels. Ton deed een cursus proza bij Hans Hogenkamp en besloot de opleiding te gaan volgen. In het eerste jaar publiceerde hij een verhaal in De Gids. Uitgeverij Prometheus spotte Tons talent en begin mei ligt zijn debuutroman De duivel van Vico in de handel.

Saillant detail: Ton schreef zijn roman met de hand, in een schrift.

De duivel van Vico

De Nederlandse sterrenkundestudent Tomaso wordt voor straf door zijn  familie naar het Zuid-Italiaanse dorpje Vico del Gargano gestuurd. Bij wijze  van boetedoening moet hij een muur bouwen om de sinaasappelboomgaard van de  familie Mastromatteo. Al snel raakt hij in de ban van de dochter des huizes, de mysterieuze Carmela, die door haar familie verborgen wordt gehouden op de boerderij. Terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse processie van San Valentino, ontdekt Tomaso dat Carmela uitdrijvingsrituelen ondergaat in de dorpskerk. Ze zou bezeten zijn door de duivel. Maar schuilt het kwaad wel in Carmela, of juist in haar zwijgende familie of het verstikkende dorp? Tomaso is vastbesloten Carmela te helpen – maar hoe bevrijd je iemand van de duivel als je daar zelf niet in gelooft?

De duivel van Vico is een origineel en realistisch verhaal over liefde, schuld en boete tegen de achtergrond van een gelovig dorp in het prachtige Zuid-Italië.

Wilt meer weten over deze schrijver: http://www.tonvogels.nl/

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42