Schrijversvakschool

deduivelvanvicoDat publicatie in een literair tijdschrijft niet zelden leidt tot ontdekking van literair talent bewijst ex-cursist Ton Vogels. Ton deed een cursus proza bij Hans Hogenkamp en besloot de opleiding te gaan volgen. In het eerste jaar publiceerde hij een verhaal in De Gids. Uitgeverij Prometheus spotte Tons talent en begin mei ligt zijn debuutroman De duivel van Vico in de handel.

Saillant detail: Ton schreef zijn roman met de hand, in een schrift.

De duivel van Vico

De Nederlandse sterrenkundestudent Tomaso wordt voor straf door zijn  familie naar het Zuid-Italiaanse dorpje Vico del Gargano gestuurd. Bij wijze  van boetedoening moet hij een muur bouwen om de sinaasappelboomgaard van de  familie Mastromatteo. Al snel raakt hij in de ban van de dochter des huizes, de mysterieuze Carmela, die door haar familie verborgen wordt gehouden op de boerderij. Terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse processie van San Valentino, ontdekt Tomaso dat Carmela uitdrijvingsrituelen ondergaat in de dorpskerk. Ze zou bezeten zijn door de duivel. Maar schuilt het kwaad wel in Carmela, of juist in haar zwijgende familie of het verstikkende dorp? Tomaso is vastbesloten Carmela te helpen – maar hoe bevrijd je iemand van de duivel als je daar zelf niet in gelooft?

De duivel van Vico is een origineel en realistisch verhaal over liefde, schuld en boete tegen de achtergrond van een gelovig dorp in het prachtige Zuid-Italië.

Wilt meer weten over deze schrijver: http://www.tonvogels.nl/

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42