Schrijversvakschool

logodegidsHeb je wel een goed verhaal maar nog geen bundel? Wil je weten of je werk wordt gewaardeerd door de literaire criticaster? Of ga je debuteren en wil je vast werken aan naamsbekendheid en een schare belangstellenden? Niet zelden verschijnt er kort werk van cursisten en studenten van Schrijversvakschool Amsterdam in literaire tijdschrijften. Vaak hun eerste zwart op wit-bewijs van kwaliteit. 

Anne-Marieke Samson volgde een cursus proza bij Ton Rozeman en daarna de cursus roman bij Nicolien Mizee. Voorafgaand aan haar romandebuut, De val van Jacob Duikelman (De Arbeiderspers), deze zomer, verschijnt er een kort verhaal van haar hand in Tirade. Ook vierdejaarsstudent Wiebe Brouwer mag wederom een publicatie bijzetten: zijn essay 'Een maîtresse vol motoren' - over de vraag of we verliefd kunnen worden op een robot, is deze maand in De Gids te lezen.

Meer publicaties van studenten en cursisten van Schrijversvakschool Amsterdam, vind je hier.

 

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42