Schrijversvakschool

fondsletterenHet Nederlands Letterenfonds investeert in negen talentvolle schrijvers die onlangs hebben gedebuteerd. Van de negen debutanten werden maar liefst twee oud-Schrijversvakschoolstudenten gehonoreerd. Pauline Genee (Duel met paard, Querido 2014) en Elisabeth van Nimwegen (De smaak van ijzer, Van Oorschot 2013).

Met ondersteuning van een beurs kunnen deze debutanten aan een tweede literair boek werken. De negen talenten werden geselecteerd uit een groep van 22 auteurs in alle literaire genres. Deze schrijvers ontvangen ieder een beurs van 10.000 euro. Naast Elisabeth en Pauline kregen de volgende schrijvers een beurs: Mohammed Benzakour, Rebekka Boekwijt, Ilse Bos, Mano Bouzamour, Roman Helinski, Bertram Koeleman en Marjoleine Oppenheim-Spangenburg.

 

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42