Schrijversvakschool


Actueel


Inge Schilperoord op shortlist Libris-prijs

Oud-studente Inge Schilperoord haalde met haar roman Muidhond de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Ze volgde de vierjarige vakopleiding aan de Schrijversvakschool en studeerde in 2014 af met deze magistrale debuutroman. Hierin werd ze begeleid door Mireille Geus. Eerder al won Inge de Bronzen Uil 2015 en werd zij genomineerd voor zowel de AKO- als de ECI Literatuurprijs.

De andere vijf genomineerde schrijvers die de shortlist haalden zijn Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, P.F. Thomése en Thomas Verbogt. Met 50.000 euro is de Libris-prijs een van de grootste Nederlandse literaire prijzen.

Uitgeverij Podium was met vier titels nog de grote aanwezige op de Libris-longlist, die begin februari bekend werd gemaakt. Twee titels van deze uitgeverij hebben nu de shortlist gehaald: Alleen met de Goden van Alex Boogers en Muidhond van Inge Schilperoord. 

Verder genomineerd zijn de romans Jij zegt het van Connie Palmen, De onervarenen van Joke van Leeuwen en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt. De winnaar van de prijs wordt op maandag 9 mei bekendgemaakt.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42