Schrijversvakschool


Actueel


Letterenfonds kiest oud-studenten

Jaarlijks kiest het Letterenfonds acht getalenteerde debutanten uit voor een beurs. Dit jaar (2016) zijn maar liefst drie van de acht oud-Schrijversvakschoolstudent: Marieke Rijneveld met haar poëziebundel Kalfsvlies, Judith Eykelenboom met haar roman Biefstuk en Inge Schilperoord met haar roman Muidhond. De beurs van 10.000 euro dient ter stimulering van een volgende bundel of roman.

Marieke won onlangs al de C. Buddingh'-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut 2015 en Inge won de Bronzen Uil 2015 en werd genomineerd voor de Libris-, de Ako- en de ECI-literatuurprijs. Biefstuk van Judith Eykelenboom werd zeer goed ontvangen door de pers.

In voorgaande jaren viel ook oud-studenten Elisabeth van NimwegenPauline Genee en oud-cursist Frank Gunning de beurs ten deel.

RijneveldEykelenboomSchilperoord

 

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42