Schrijversvakschool

Nieuws

Debuutroman oud-student Lisa Scheerder

Debuutroman oud-student Lisa Scheerder

Oud-student Lisa Scheerder (Ooster­beek, 1966) is jurist en was jarenlang topadviseur voor de gemeente Amsterdam. Onlangs verscheen haar debuutroman Blaam (uitgeverij De Geus 2024).

Lucy werkt als hoge gemeenteambtenaar in de hoofd­stad. Overdag woont ze de overleggen bij tussen de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de po­litiechef. ’s Avonds keert ze terug naar haar ouderlijk huis: sinds haar recente scheiding is ze weer bij haar moeder ingetrokken.
Het is een tijd van toenemend terrorisme en radicaliserende jon­geren, en de stad schuwt geen enkel middel om die ontwikkelin­gen tegen te gaan. Maar de hoogoplopende spanningen over de veiligheid en de ambtelijke machtspolitiek hebben het onderlinge vertrouwen binnen het gemeentebestuur aangetast.
Terwijl Lucy thuis met haar eigengereide moeder het nodige te stellen heeft, dreigt op het stadhuis collega en vriendin Samira verstrikt te raken in een web van beschuldigingen waar geen verdediging tegen mogelijk is.

‘Op geestige wijze beschrijft Lisa Scheerder twee netelige kwesties, de een groots en spraakmakend, de ander klein en intiem. Een opmerkelijk debuut.’ – Jean-Marc van Tol

Nieuws

Oud-student Lisa Scheerder (Ooster­beek, 1966) is jurist en was jarenlang topadviseur voor de gemeente Amsterdam. Onlangs verscheen haar debuutroman Blaam (uitgeverij...

Student Christine Ruppert wint met haar verhaal Kruiswoord de Hebban-Renate Dorrestein prijs.

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een schrijver van...

Jolanda Treffers wint met haar verhaal Noodweer de Hebban Goeken Prijs (voorheen de Zilveren Strop), een schrijfwedstrijd voor korte, spannende verhalen.
Vorig...

Van docent Robbert Welagen verschijnt de roman Averij (Nijgh & Van Ditmar 2024).

Je bent alleen thuis. Het is avond. Als je even in...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42