Schrijversvakschool

Nieuws

Debuutroman Luuk Imhann

Debuutroman Luuk Imhann

Multi-literair talent Luuk Imhann studeerde af met een toneelstuk, maar schrijft ook gedichten en proza. Hij debuteert met de roman Paradijs, bij uitgeverij Querido (2016).

Boas, een jonge student, gaat met vier biologen en twee gidsen op expeditie in het oerwoud van een afgelegen berg in Azië. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de zich in het oerwoud schuilhoudende neusaap, de Narsalis larvatus. Als de gidsen hen noodgedwongen voor enkele dagen alleen laten, raken ze afgesloten van de buitenwereld. Worden de vijf expeditieleden langzaam waanzinnig of leeft de berg en probeert hij zich van hen te ontdoen?

Paradijs is een hedendaags antwoord op William Goldings Lord of the Flies en leest als een prequel op Joseph Conrads Heart of Darkness. Het durft hardop de vraag te stellen: zijn we allemaal gek geworden?

Lees hier meer over Luuk

Nieuws

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Docent Cobi van Baars staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024.
Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs 2024 zijn dit...

Oud-student proza Robert Brouwer staat met zijn debuurtroman Café Terminus (uitgeverij Finesterre 2023) op de shortlist van de Hans Vervoortprijs 2024...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42