Schrijversvakschool

Actueel

Maris van der Meij genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs 2023

Maris van der Meij genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs 2023

Het essay Voorbij de geweldige jaren tachtig van studente Maris van der Meij is genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2023. 
Deze essayprijs bekroont een nog niet eerder gepubliceerd essay. Het thema van deze editie is: ‘Over het understatement’. De jury leest de essays geanonimiseerd. Uit 35 inzendingen heeft de jury drie essays genomineerd voor de Essayprijs Klein 2023.
De winnaar ontvangt € 1500 en een publicatie in De Groene Amsterdammer. Eerdere winnaars zijn onder anderen Münise Yavuz, André Keikes, Miriam Rasch, Daan Stoffelsen, Arjen van Veelen en Geert Buelens.

Op 17 mei reikt de jury de Essayprijs Groot en de Essayprijs Klein uit in De Balie in Amsterdam. Tijdens deze avond houdt Sinan Çankaya, die voor zijn essaybundel Mijn ontelbare identiteiten de Essayprijs Groot 2021 ontving, de Hanlo-lezing. Schrijversvakschooldocent Wytske Versteeg draagt een column voor over de staat van het essay. Ellen Deckwitz presenteert de avond en gaat in gesprek met de genomineerden voor de Essayprijs Groot. De avond wordt georganiseerd door de Jan Hanlo Essayprijs, SLAA en De Groene Amsterdammer.

Nieuws

Student Jolanda Treffers wint Renate Dorrestein Prijs 2023

Vierdejaars Jolanda Treffers won onlangs de eerste prijs bij de Renate Dorrestein Prijs 2023, met het verhaal Skjaeld. 
De prijs werd...

Lees verder

LimnisaHilde Onis wint Limnisa verhalenwedstrijd 2023

Elke zomer organiseert de schrijforganisatie Limnisa een verhalenwedstrijd voor beginnend talent. Dit jaar werd de eerste prijs gewonnen door derdejaarsstudent Hilde Onis...

Lees verder

Luuk Imhann, auteur podcast NagasakiPodcast Nagasaki

Op het lijstje favoriete podcasts van nu van NRC staat de audiofilm Nagasaki van docent Luuk Imhann.

'In de fictievertelling Nagasaki...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42