Schrijversvakschool

zeevonkNa het succes van de roman Parnassia, waarvan meer dan 75.000 exemplaren werden verkocht, komt  ex-studente Josha Zwaan met een nieuwe; Zeevonk.

Een intrigerende roman waarin de geschiedenis van het wereldberoemde passagiersschip Willem Ruys verweven raakt met het levensverhaal van een jonge vrouw die samen met haar moeder geïnterneerd werd in een jappenkamp.

Josha Zwaan (1963) debuteerde met de roman Parnassia. Naast romans schrijft ze artikelen en essays voor vakbladen en tijdschriften. Zeevonk is haar tweede roman. In 1967 reisde Zwaan op de Achille Lauro met haar naar Nieuw-Zeeland geëmigreerde ouders terug naar Nederland.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42