Schrijversvakschool


Actueel


Fictiedebuut Marte Kaan

Nieuw is het fictiedebuut van oud-studente Marte Kaan: Saboteur. In deze verhalenbundel raakt een jonge vrouw verstrikt in een masochistische relatie met haar bazin, een gevangene gaat ten onder aan een fatale verliefdheid op een psychologiestagiaire en een gearriveerde relatietherapeute verbrandt ogenschijnlijk redeloos al haar perfecte schepen achter zich. Arnon Grunberg over Saboteur: 'Wie licht vervreemdende broeierigheid zoekt - en wie zoekt dat niet?- leest Marte Kaan.

Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles. Onbedoeld saboteren ze hun leven en worden ze onderhuids uitgehold door verlangens waarvan ze de aard niet kennen. Sommigen worden verteerd door jaloezie, anderen door spijt, rancune of andere ontwrichtende emoties. Een enkeling berust in zijn lot omdat hij onder ogen heeft gezien wat hij van het leven mag verwachten.

Marte Kaan (1977) studeerde aan de vakopleiding van Schrijversvakschool Amsterdam in de richting essay en eerder psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte een paar jaar als psycholoog en is nu freelancejournalist voor verschillende media waaronder NRC Next, De Groene Amsterdammer en Opzij. In 2009 verscheen haar essaybundel Lang leve de liefde, een zoektocht naar de donkere kant van de liefde. Vanaf februari 2014 is haar fictiedebuut Saboteur in de boekhandel te verkrijgen.

Schrijversvakschool Amsterdam las de bundel zelf ook en prijst de rijke, rake taal. Het is bovendien hoopvol dat er eindelijk weer eens een verhalenbundel van een Nederlandse auteur wordt uitgeven. Een opvallend mooi koekoeksjong tussen alle romans. Klik hier voor een interview van VPRO met de schrijfster over haar nieuwe bundel.

 

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42