Schrijversvakschool

evaalsikMet minimale middelen weet oud-studente Eva van Esch de veldslag van de liefde te schilderen. We zijn de willoze prooi van aantrekkingskracht, angsten, driften, manipulaties, bedrog. In die almaar voortdurende strijd is alles geoorloofd, gaan mannen én vrouwen ver buiten hun grenzen. Of het nu de vrouw is die allergisch is voor de taal die de man uitslaat, of de man die de nieuwe vriend van zijn ex bijvalt - met haar trefzekere taal raakt Eva aan de zenuw van onze hunkering.

In de vijfenveertig korte verhalen van 'Als ik de liefde niet heb' (Atlas Contact) laat ze ons lachen om wat we in de spiegel zien, totdat achter haar onbevangen observaties het slagveld van de liefde opdoemt.

Eva van Esch studeerde in 2012 met kort proza af onder begeleiding van Ton Rozeman. Niet lang na haar afstuderen ondertekende ze een contract bij Atlas Contact.

Lees alvast het verhaal Als ik de liefde niet heb uit de gelijknamige bundel. Wil je meer weten over Eva, kijk dan op www.evavanesch.nl.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42