Schrijversvakschool


Actueel


Samenwerking The One Vision Party

The One Vision Party biedt ook dit jaar weer belangeloos een unieke kans aan getalenteerde filmmakers om onder leiding van profs een kort kwaliteitsfilmpje te maken. Ze vroegen ons onze expertise met hen te delen en dat doen we graag.

Dertig jonge makers werden geselecteerd om mee te doen en zullen zich de komende maanden bezig houden met alle facetten van het vak: van een idee tot en met het uitwerken van het scenario, van het draaien en het regisseren tot en met de publiciteit en de lancering op filmfestivals. Met de bedoeling een schat aan ervaring op te doen en een weg te vinden in de professionele wereld van de film.

Tijdens een pitch van de filmplannen werkten scenariostudenten van Schrijversvakschool Amsterdam mee om de drie beste ideeën uit te kiezen. Maar de samenwerking gaat verder. Vanaf volgende week krijgen de crews op de Schrijversvakschool scenarioadviezen van Tijs van Marle en Schrijversvakschooldocenten Sytske Kok en Ernie Tee.

We wensen alle dertig deelnemers eureca en flow en zijn brandend nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42