Schrijversvakschool

Samenwerking The One Vision Party

Samenwerking The One Vision Party

The One Vision Party biedt ook dit jaar weer belangeloos een unieke kans aan getalenteerde filmmakers om onder leiding van profs een kort kwaliteitsfilmpje te maken. Ze vroegen ons onze expertise met hen te delen en dat doen we graag.

Dertig jonge makers werden geselecteerd om mee te doen en zullen zich de komende maanden bezig houden met alle facetten van het vak: van een idee tot en met het uitwerken van het scenario, van het draaien en het regisseren tot en met de publiciteit en de lancering op filmfestivals. Met de bedoeling een schat aan ervaring op te doen en een weg te vinden in de professionele wereld van de film.

Tijdens een pitch van de filmplannen werkten scenariostudenten van Schrijversvakschool Amsterdam mee om de drie beste ideeën uit te kiezen. Maar de samenwerking gaat verder. Vanaf volgende week krijgen de crews op de Schrijversvakschool scenarioadviezen van Tijs van Marle en Schrijversvakschooldocenten Sytske Kok en Ernie Tee.

We wensen alle dertig deelnemers eureca en flow en zijn brandend nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42