Schrijversvakschool

Actueel

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

De prijs wil de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg de liefde voor lezen weten te verspreiden.

Docent schrijftraining Lidewijde Paris ontvangt de prijs voor de wervelende, intelligente en ontwapenende wijze waarop ze zich inzet om zowel klassiekers als eigentijdse boeken te ontsluiten, van proza tot poëzie, overal in het land, op de radio en tijdens de lockdowns zelfs online. Met haar aanpak bewijst zij dat toegankelijkheid ook kan uitdagen en dat enthousiasme ook diepgang kent.

De Lees!ambassade, Lidewijdes organisatie, is in 2016 opgericht met als doel het plezier in lezen te promoten. Wat begon met het boek Hoe lees ik? groeide uit tot Lees!workshops op scholen en in bibliotheken, voor leerlingen, docenten, mediathecarissen en leesclubs. Met het boek Een gedicht is ook maar een ding en het ‘Hoe lees ik een film?’-programma maakt zij ook poëzie en film toegankelijk. Als íemand het plezier van lezen bevordert – in praktijk en theorie – is het wel Lidewijde Paris – aldus de jury van de Jan van Luxemburg Prijs. 

Nieuws

LiesbethgoedbloedZonder ons geen nieuwe dag

Onlangs verscheen Zonder ons geen nieuwe dag (uitgeverij Mozaïek 2022), de tweede roman van oud-cursist Liesbeth Goedbloed.

Het is het verhaal...

Lees verder

IngehetlichtindestadNieuwe roman Inge Schilperoord

Zeven jaar heeft oud-student Inge Schilperoord erover gedaan voordat ze na haar veelgeprezen en succesvolle debuut Muidhond, over een man die...

Lees verder

RegienstomphorstHistorische romandebuut

Regien Stomphorst volgde een cursus proza bij Nico Dros. Onlangs verscheen Het gehem van het Veluwebataljon (uitgeverij Gopher 2022).

Jolien vindt...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42