Schrijversvakschool

Actueel

Lidewijde Paris wint Jan van Luxemburg Prijs

De prijs wil de aandacht vestigen op mensen en organisaties die net als Jan van Luxemburg de liefde voor lezen weten te verspreiden.

Docent schrijftraining Lidewijde Paris ontvangt de prijs voor de wervelende, intelligente en ontwapenende wijze waarop ze zich inzet om zowel klassiekers als eigentijdse boeken te ontsluiten, van proza tot poëzie, overal in het land, op de radio en tijdens de lockdowns zelfs online. Met haar aanpak bewijst zij dat toegankelijkheid ook kan uitdagen en dat enthousiasme ook diepgang kent.

De Lees!ambassade, Lidewijdes organisatie, is in 2016 opgericht met als doel het plezier in lezen te promoten. Wat begon met het boek Hoe lees ik? groeide uit tot Lees!workshops op scholen en in bibliotheken, voor leerlingen, docenten, mediathecarissen en leesclubs. Met het boek Een gedicht is ook maar een ding en het ‘Hoe lees ik een film?’-programma maakt zij ook poëzie en film toegankelijk. Als íemand het plezier van lezen bevordert – in praktijk en theorie – is het wel Lidewijde Paris – aldus de jury van de Jan van Luxemburg Prijs. 

Nieuws

Student Jolanda Treffers wint Renate Dorrestein Prijs 2023

Vierdejaars Jolanda Treffers won onlangs de eerste prijs bij de Renate Dorrestein Prijs 2023, met het verhaal Skjaeld. 
De prijs werd...

Lees verder

LimnisaHilde Onis wint Limnisa verhalenwedstrijd 2023

Elke zomer organiseert de schrijforganisatie Limnisa een verhalenwedstrijd voor beginnend talent. Dit jaar werd de eerste prijs gewonnen door derdejaarsstudent Hilde Onis...

Lees verder

Luuk Imhann, auteur podcast NagasakiPodcast Nagasaki

Op het lijstje favoriete podcasts van nu van NRC staat de audiofilm Nagasaki van docent Luuk Imhann.

'In de fictievertelling Nagasaki...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42