Schrijversvakschool


Actueel


Sanneke van Hassel wint Anna Blaman Prijs

SannekeDe Anna Blaman Prijs wordt dit jaar toegekend aan oud-studente Sanneke van Hassel (1971). Eerder viel de oud-studenten Ester Naomi Perquin en Anne Vegter die eer ten deel. De prijs werd in 1965 ingesteld, ze is bestemd voor schrijvers die wonen of werken in het Rijnmondgebied en wordt elke drie jaar toegekend. Aan de prijs is een bedrag van 7.500 euro verbonden. Van Hassel schreef verschillende verhalenbundels, waaronder Ezels, en een roman: Nest.

In het juryrapport staat:
"In de loop van niet veel meer dan een decennium is Sanneke van Hassel uitgegroeid van een beginnend auteur tot een stedelijke, regionale, nationale en internationale speler van belang. (...) Ze is een Rotterdamse auteur die zowel door de thematiek van haar werk als door haar activiteiten in de stad, in het land en in de wereld kosmopoliet is in de praktijk. Zij geeft in haar persoon en in haar werk het begrip 'open stad' een hedendaagse betekenis."

 

De prijs zal op 6 december uitgereikt worden in het Stadshuis te Rotterdam. De jury van de Anna Blaman Prijs 2013 bestond uit Frans-Willem Korsten (voorzitter), Iris van Erve, Monique van Oosterhout, Ester Naomi Perquin en Gino van Weenen. Eerdere winnaars waren onder andere Marcel Möring, Hester Knibbe, Anne Vegter en Ester Naomi Perquin.

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42