Schrijversvakschool

pillenWoensdag 16 oktober gaat het toneelstuk Alles onder controle van oud-studente toneel Maya Katerberg in première.

Cornelia besluit dat zij euthanasie wil. Ze vertrouwt dit niet toe aan haar huisarts, maar heeft in plaats daarvan zelf een grote pot met pillen gespaard. Ze vraagt haar dochter Nina – die thuis woont en haar al jaren verzorgt – en haar zoon Marco – die net gescheiden is en niet zo vaak langs komt – om toe te zien dat alles goed verloopt. 

Maya Katerberg: 'Een goed toneelstuk doet iets met het publiek. Het grijpt naar de keel, het brengt in verwarring, het ontroert, maakt boos, blij of verontwaardigd. Na afloop van een goed stuk kijk je misschien heel anders tegen een bepaalde kwestie aan, heb je een vooroordeel moeten bijstellen of verlaat je met verende tred de zaal omdat je energie en hoop hebt gekregen. Ik begeef me graag in het schemergebied tussen drama en de bevrijdende lach. Toneel is geen spiegel, toneel is een weergave van de werkelijkheid, maar dan nét even anders of - als dat nodig is - de wereld op z'n kop. Ambitieus kun je het best noemen, in Maasdijk wordt weer een toneeluitvoering gegeven. Nu in de vorm van “huiskamertoneel”. Je zit te midden van de spelers in de Zonnehoek en het gebeurt rondom je.'

Een ieder is welkom bij deze avond in gebouw Concordia, Maasdijk 40 te Maasdijk. De zaal gaat om 19.30 uur open, aanvang 20.00 uur, de toegang is vrij. Vol is vol. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Maya studeerde aan de vierjarige vakopleiding van Schrijversvakschool Amsterdam en deed de richting toneel, Kasper Kapteijn begeleidde haar afstudeerproject Alles onder controle. Maya is een schrijfster die zich met passie op het amateurcircuit richt.
In Louis Bruijnzeels vond ze een bevlogen regisseur voor deze première-uitvoering. De acteurs zijn Corrie van Heiningen, Jacqueline van den Bosch en Koos Schinkel.

voor meer informatie: www.concordiamaasdijk.nl

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42