Schrijversvakschool

Jeugdserie over kunst

Jeugdserie over kunst

Manon Berns volgde cursussen jeugdliteratuur bij Sanne de Bakker en debuteert nu met Het Picasso mysterie, het eerste deel van een reeks voor kinderen van 10 tot 12 jaar: Blockbusters. Volgens de uitgever (Kluitman) ‘een superspannende Dan Brown-achtige boekenserie’, met in elk boek een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Waarom zou een kind eigenlijk iets van kunst moeten weten, vroeg Berns zich af. Misschien omdat kunst je op een andere manier naar dingen laat kijken? Of omdat kunst een middel is om creatief en onafhankelijk te leren denken? Kunst is zo saai, zeggen kinderen dan vaak. Berns wilde kinderen laten zien dat kunst ook raar, grappig, anders, eng of soms gewoon niet te begrijpen is. 

De Blockbusters-boeken gaan over Storm de Ruiter, die samen met zijn buurjongen en beste vriend Jimi een geheime onderzoeksclub heeft opgericht: de Blockbusters. Samen onderzoeken zij alles wat los en vast zit. Op het erf van de familie de Ruiter staat behalve een woonhuis ook een moderne en streng beveiligde bunker. Hier restaureert en onderzoekt Storms moeder wereldberoemde schilderijen. Ook al is het restauratie-atelier verboden terrein voor Storm, toch duiken de Blockbusters telkens in een mysterie van een beroemd schilderij of kunstwerk. En dat leidt de onderzoekende en nieuwsgierige vrienden helemaal tot Parijs, Giverny en Moskou!

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42