Schrijversvakschool


Actueel


Jeugdserie over kunst

Manon Berns volgde cursussen jeugdliteratuur bij Sanne de Bakker en debuteert nu met Het Picasso mysterie, het eerste deel van een reeks voor kinderen van 10 tot 12 jaar: Blockbusters. Volgens de uitgever (Kluitman) ‘een superspannende Dan Brown-achtige boekenserie’, met in elk boek een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Waarom zou een kind eigenlijk iets van kunst moeten weten, vroeg Berns zich af. Misschien omdat kunst je op een andere manier naar dingen laat kijken? Of omdat kunst een middel is om creatief en onafhankelijk te leren denken? Kunst is zo saai, zeggen kinderen dan vaak. Berns wilde kinderen laten zien dat kunst ook raar, grappig, anders, eng of soms gewoon niet te begrijpen is. 

De Blockbusters-boeken gaan over Storm de Ruiter, die samen met zijn buurjongen en beste vriend Jimi een geheime onderzoeksclub heeft opgericht: de Blockbusters. Samen onderzoeken zij alles wat los en vast zit. Op het erf van de familie de Ruiter staat behalve een woonhuis ook een moderne en streng beveiligde bunker. Hier restaureert en onderzoekt Storms moeder wereldberoemde schilderijen. Ook al is het restauratie-atelier verboden terrein voor Storm, toch duiken de Blockbusters telkens in een mysterie van een beroemd schilderij of kunstwerk. En dat leidt de onderzoekende en nieuwsgierige vrienden helemaal tot Parijs, Giverny en Moskou!

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42