Schrijversvakschool


Actueel


Debuutroman Judith Eykelenboom

Het kreeg van Arjan Peters in De Volkskrant vier sterren: Biefstuk, het debuut van Judith Eykelenboom (1983). Judith wilde na haar studie journalistiek geen journalist worden, maar schrijver. Ze belandde op Schrijversvakschool Amsterdam, een goede keuze volgens uitgever Prometheus, en voelde zich meteen als een vis in het water. In juni 2015 studeerde ze af met de roman die op 7 januari 2016 verscheenals haar debuut. 

Inhoud Biefstuk: Om grip te krijgen op de werkelijkheid legt de vijftienjarige Levi Storm haar omgeving vast met de oude camera van haar moeder. De foto's zijn, net als haar familie, verre van alledaags: de ribben van haar zusje, een gat in het houtwerk, haar moeder die hoogzwanger een sigaret rookt, de hamer onder haar bed.

In een wereld die steeds meer afbrokkelt, waarin de grens tussen realiteit en waanzin flinterdun is, levert Levi het bewijs hoe de dingen echt zijn door 'de essentie' te fotograferen. De vraag is of ze weerstand kan bieden aan haar vader, een labiele fantast.

Om zichzelf en haar familie te redden, zet ze alles op het spel. De inzet: de onschuld van haar zusje en die van haarzelf.

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42