Schrijversvakschool


Actueel


Marieke Rijneveld wint C. Buddingh'-Prijs

Het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar is geschreven door oud-studente Marieke Rijneveld. Voor haar bundel Kalfsvlies kreeg ze donderdag de C. Buddingh'-Prijs.
Rijneveld nam de prijs in ontvangst op het Poetry International Festival in Rotterdam, waar die sinds 1988 jaarlijks wordt uitgereikt.

"Rijneveld overdondert met haar talent dat zo natuurlijk stroomt dat het op momenten welhaast overkookt", luidde het oordeel van de jury. De jury sprak van "een tomeloze dichteres".
De andere genomineerden waren Sebastiene Postma, Mathijs Gomperts en Jonathan Griffioen. Aan de C. Buddingh'-Prijs is een bedrag van 1.200 euro verbonden.
Het was de 27e keer dat de prijs is uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Anna Enquist, Michaël Zeeman en Joke van Leeuwen. Vorig jaar sleepte dichteres Saskia Stehouwer de debuutprijs in de wacht voor haar bundel Wachtkamers.

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42