Schrijversvakschool


Actueel


Inge

Schrijversvakschool op Schrijven Magazine Schrijfdag

Op zondag 18 september vindt de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 plaats. Ook de Schrijversvakschool is aanwezig: decaan, schrijver en docent Maaike Bergstra interviewt oud-studente Inge Schilperoord over de totstandkoming van haar veelgeprezen en gelauwerde roman Muidhond.

Tijdens het gesprek wordt ingegaan op van alles wat Inge tijdens het schrijven tegenkwam, de hoogte- en de dieptepunten, het ontstaan van het verhaal en de afronding ervan. Ook haar samenwerking met haar begeleidster, schrijfster Mireille Geus, komt aan bod.

Verder heeft de dag je schrijfles van redacteuren van topuitgeverijen en workshops bij de beste schrijfcoaches te bieden. Je kunt je boek pitchen bij uitgevers en je schrijfprobleem voorleggen aan schrijfdokters uit alle windstreken van het Nederlands taalgebied.

Ook zullen er sessies zijn over fantasy, levensverhalen, non-fictie, uitgeven in eigen beheer, promotie, poëzie, bloggen en schrijven voor kinderen. In shut up & write-sessies kun je direct zelf aan de slag. 

De dag wordt afgesloten met een meet-and-greet met een Nederlandse of Vlaamse sterauteur. 

Deze dag is onderdeel van De week van het schrijven en wordt georganiseerd door Schrijven Online. Wil jij er ook bij zijn? Je kunt je hier inschrijven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42