Schrijversvakschool


Actueel


Inge

Schrijversvakschool op Schrijven Magazine Schrijfdag

Op zondag 18 september vindt de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 plaats. Ook de Schrijversvakschool is aanwezig: decaan, schrijver en docent Maaike Bergstra interviewt oud-studente Inge Schilperoord over de totstandkoming van haar veelgeprezen en gelauwerde roman Muidhond.

Tijdens het gesprek wordt ingegaan op van alles wat Inge tijdens het schrijven tegenkwam, de hoogte- en de dieptepunten, het ontstaan van het verhaal en de afronding ervan. Ook haar samenwerking met haar begeleidster, schrijfster Mireille Geus, komt aan bod.

Verder heeft de dag je schrijfles van redacteuren van topuitgeverijen en workshops bij de beste schrijfcoaches te bieden. Je kunt je boek pitchen bij uitgevers en je schrijfprobleem voorleggen aan schrijfdokters uit alle windstreken van het Nederlands taalgebied.

Ook zullen er sessies zijn over fantasy, levensverhalen, non-fictie, uitgeven in eigen beheer, promotie, poëzie, bloggen en schrijven voor kinderen. In shut up & write-sessies kun je direct zelf aan de slag. 

De dag wordt afgesloten met een meet-and-greet met een Nederlandse of Vlaamse sterauteur. 

Deze dag is onderdeel van De week van het schrijven en wordt georganiseerd door Schrijven Online. Wil jij er ook bij zijn? Je kunt je hier inschrijven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuws

Lianne Damen - De smeekbedeLianne Damen schrijft historische roman over slavernij

‘Mijn meester, ach neemt mijn bede aan,’ schrijft een vrijgemaakte zwarte vrouw, Dédé, in 1795 vanuit Suriname aan haar voormalige meester in...

Lees verder

Laurine Verweijen genomineerd voor C. Buddingh'-prijsLaurine Verweijen genomineerd voor C. Buddingh'-prijs

Oud-student Laurine Verweijen is genomineerd voor de 33ste editie van de C. Buddingh’-prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De...

Lees verder

Adriana Ivanova wint Open CallAdriana Ivanova wint Open Call

Oud-cursiste poëzie, Adriana Ivanova, heeft met haar gedicht Architectuur van het vrije lichaam de Open Callvan De Balie en het Amsterdams...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42