Schrijversvakschool


Actueel


Witkamps Waan

In zijn tweede boek, de roman Witkamps Waan (uitgeverij Liber Press) vertelt oud-cursist Paul Kroes het verhaal van de vastgoedmannen Witkamp en Kroon. Getormenteerde mannen die geleid door hoogmoed, obsessies en angsten hard onderuitgaan. Eerder schreef hij de non-fictie roman De kwestie Vredenrust. Hij volgde de cursussen verhalende non-fictie en roman. Beide boeken schreef hij goeddeels tijdens deze cursussen.

Witkamps Waan
Twee Amsterdamse studievrienden zijn in de loop van hun leven de samenhang tussen, denken, spreken en handelen kwijtgeraakt.
Wouter Witkamp verlaat teleurgesteld de vastgoedwereld om te gaan schrijven. De ontmoeting met een studievriend, de in een ernstige crisis verkerende Benjamin Kroon, intrigeert hem. Wat bracht Benjamin Kroon tot een burn-out, die zelfs leidde tot het aftuigen van een zakenrelatie? Oosterkolk, zijn rampzalige bouwproject in het hart van de stad? De meedogenloze vastgoedwereld? Of was het zijn merkwaardige persoonlijkheid? Het inspireert Witkamp tot het schrijven van een boek.

De schrijver put uit eigen ervaring. Hij stelt: denk niet dat het jou niet kan overkomen. Het lijkt er eerder op dat iedereen gedoemd is zijn eigen leergeld te betalen.
Paul Kroes (1956) is geboren in Amsterdam. Eerder schreef hij De kwestie Vrederust (non-fictie), een verhaal over de huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1995 in Amsterdam-Sloten. Als projectmanager werkte hij vijfentwintig jaar voor de gemeente Amsterdam en twaalf jaar in de commerciële vastgoedsector. Witkamps Waan is vanaf 17 maart te verkrijgen via de website van de schrijver www.pauluskroes.nl of www.boekenbestellen.nl en de boekwinkels online.

Nieuws

DoriendijkhuiswarenweDebuutbundel Dorien Dijkhuis

Waar komen we vandaan? Wat maakt ons tot wie we zijn? In Waren we dieren onderzoekt oud-studente Dorien Dijkhuis hoe wij ons...

Lees verder

SannekenederzettingenNieuwe verhalenbundel Sanneke van Hassel

Docent kort verhaal Sanneke van Hassel schreef Nederzettingen (uitgeverij De Bezige Bij 2019), een verhalenbundel over het opbouwen van een bestaan en de...

Lees verder

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42