Schrijversvakschool


Actueel


Witkamps Waan

In zijn tweede boek, de roman Witkamps Waan (uitgeverij Liber Press) vertelt oud-cursist Paul Kroes het verhaal van de vastgoedmannen Witkamp en Kroon. Getormenteerde mannen die geleid door hoogmoed, obsessies en angsten hard onderuitgaan. Eerder schreef hij de non-fictie roman De kwestie Vredenrust. Hij volgde de cursussen verhalende non-fictie en roman. Beide boeken schreef hij goeddeels tijdens deze cursussen.

Witkamps Waan
Twee Amsterdamse studievrienden zijn in de loop van hun leven de samenhang tussen, denken, spreken en handelen kwijtgeraakt.
Wouter Witkamp verlaat teleurgesteld de vastgoedwereld om te gaan schrijven. De ontmoeting met een studievriend, de in een ernstige crisis verkerende Benjamin Kroon, intrigeert hem. Wat bracht Benjamin Kroon tot een burn-out, die zelfs leidde tot het aftuigen van een zakenrelatie? Oosterkolk, zijn rampzalige bouwproject in het hart van de stad? De meedogenloze vastgoedwereld? Of was het zijn merkwaardige persoonlijkheid? Het inspireert Witkamp tot het schrijven van een boek.

De schrijver put uit eigen ervaring. Hij stelt: denk niet dat het jou niet kan overkomen. Het lijkt er eerder op dat iedereen gedoemd is zijn eigen leergeld te betalen.
Paul Kroes (1956) is geboren in Amsterdam. Eerder schreef hij De kwestie Vrederust (non-fictie), een verhaal over de huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1995 in Amsterdam-Sloten. Als projectmanager werkte hij vijfentwintig jaar voor de gemeente Amsterdam en twaalf jaar in de commerciële vastgoedsector. Witkamps Waan is vanaf 17 maart te verkrijgen via de website van de schrijver www.pauluskroes.nl of www.boekenbestellen.nl en de boekwinkels online.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42