Schrijversvakschool


Actueel


Robin van Gelder maakt podcast

In de driedelige VPRO Dorst podcastserie Het maakbare geweten ontrafelt oud-student Robin van Gelder samen met Ruben Pest de werking van ons magische geweten.

Wat is het geweten eigenlijk? Maakt het ook fouten? Hoe beïnvloedbaar is het geweten en is het wel te vertrouwen?In de driedelige VPRO Dorst podcastserie Het maakbare geweten ontrafelen makers Ruben Pest en Robin van Gelder de werking van ons magische geweten. Wat is het geweten eigenlijk? Maakt het ook fouten? Hoe beïnvloedbaar is het geweten en is het wel te vertrouwen?
Op speelse wijze doen de makers onderzoek naar de werking en maakbaarheid van het geweten; dat onbegrijpelijke mechanisme dat zomaar voor ons beslist over goed en kwaad. Hoe werkt het geweten en kun je het verbeteren? Zijn er alternatieve manieren om beslissingen maken? Kunnen we onze keuzes overlaten aan een superrobot? En wat zijn de grote vijanden van het geweten?

Robin studeerde aan de vierjarige vakopleiding in de richting scenario. Hij schreef diverse filmscenario's, werkte voor en dacht mee bij filmproducenten en won de publieksprijs voor zijn kortfilm Vier meter die hij maakte voor het 48 hours Filmproject 2014. 
Lees meer over Robin van Gelder

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42