Schrijversvakschool


Actueel


Anne-Fleur, Laura en Marieke genomineerden Hebban Debuutprijs

Onder de 12 genomineerden voor De Hebban Debuutprijs zijn liefst drie oud-studenten: Marijke Rijneveld met De avond is ongemak (Atlas Contact), Laura van der Haar met Het Wolfgetal (Podium) en Anne-Fleur van der Heiden met Klaproos (Nieuw Amsterdam).

De Hebban Debuutprijs bestaat inmiddels twee jaar in de huidige vorm. Dit jaar is er alleen een debuutprijs voor beste romans. Eerdere winnaars waren oud-cursiste Roxane van Iperen met Schuim der aarde (2017) en Lize Spit met Het smelt (2016).

Een jury bestaande uit 100 lezers leest en oordeelt. Een tweede jury bestaande uit de Hebban-redactie en een aantal boekverkopers leest uiteindelijk de drie beste debuten en kiest hieruit een winnaar. De Hebban Debuutprijs 2018 wordt in september uitgereikt. 

De winnaar ontvangt naast de award een geldbedrag (€ 2.500), promotie op Hebban ter waarde van € 2.500 en een campagne in samenwerking met Libris.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42