Schrijversvakschool

Actueel

Anne-Fleur, Laura en Marieke genomineerden Hebban Debuutprijs

Onder de 12 genomineerden voor De Hebban Debuutprijs zijn liefst drie oud-studenten: Marijke Rijneveld met De avond is ongemak (Atlas Contact), Laura van der Haar met Het Wolfgetal (Podium) en Anne-Fleur van der Heiden met Klaproos (Nieuw Amsterdam).

De Hebban Debuutprijs bestaat inmiddels twee jaar in de huidige vorm. Dit jaar is er alleen een debuutprijs voor beste romans. Eerdere winnaars waren oud-cursiste Roxane van Iperen met Schuim der aarde (2017) en Lize Spit met Het smelt (2016).

Een jury bestaande uit 100 lezers leest en oordeelt. Een tweede jury bestaande uit de Hebban-redactie en een aantal boekverkopers leest uiteindelijk de drie beste debuten en kiest hieruit een winnaar. De Hebban Debuutprijs 2018 wordt in september uitgereikt. 

De winnaar ontvangt naast de award een geldbedrag (€ 2.500), promotie op Hebban ter waarde van € 2.500 en een campagne in samenwerking met Libris.

Nieuws

Verhalenbundel Mischa Andriessen

Met de verhalenbundel Probeer de hemel mijn huis te maken (Querido 2022) debuteert gelauwerd dichter en docent Mischa Andriessen voor een tweede keer. 
...

Lees verder

Wie is die vrouw - Elke GeurtsDocent Elke Geurts schrijft eerlijk en geestig over een groot verraad

Het stof van de scheiding is neergedaald en de schrijfster woont in haar eigen huis met haar twee dochters. Ze is bezig...

Lees verder

Halfweg - Puck de KlerkHalfweg door Puck de Klerk

Er bestaat geen eenvoudige manier om het verlies van een naaste door zelfmoord te accepteren. Nadat Sals lichaam op 13 december ter...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42