Schrijversvakschool


Actueel


De terugkeer - Brabants boekpresent 2020

Jeroen Thijssen schreef Brabants boekpresent 2020

Elk jaar schrijft een Brabantse schrijver het Brabants boekpresent. Dit jaar werd docent Jeroen Thijssen daartoe uitgenodigd.

In de novelle De terugkeer (2020) keert Simon na jarenlang in Indonesië te zijn geweest, terug naar zijn geboortestad in Brabant, waar hij het gezin terugziet waarvan hij inmiddels is vervreemd. Zijn moeder ligt op sterven. In de tijd dat men wacht op haar overlijden kan men niet langer om het familiegeheim heen.

Jeroen Thijssen is een Nederlandse schrijver van zowel fictie als non-fictie. Hij schreef ondermeer als culinair journalist voor Trouw en Brabants Dagblad. En hij schreef diverse boeken, waarbij liefde voor reizen, Indonesië, bijzondere personages en smaak een centrale rol spelen.

Aan de Schrijversvakschool doceert hij schrijftraining, kort verhaal, roman en essay.

 

Nieuws

NicowillemdiemadoNieuwe roman Nico Dros

Van docent proza en schrijver Nico Dros verscheen onlangs Willem die Madoc maakte (Van Oorschot 2021).
Na een storm in het jaar...

Lees verder

DoriendewitdebuutDebuutbundel Dorien de Wit

In het poëziedebuut van oud-student Dorien de Wit, eindig de dag nooit met een vraag (Arbeiderspers 2021), is er sprake van zoeken, ...

Lees verder

IngerboxsemNaar omstandigheden nogal slecht

Het leven van oud-student Inger Boxsem wordt hardhandig onderuit geschoffeld door een burn-­out en een langdurige depressie. Over haar zoektocht naar genezing...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42