Schrijversvakschool

lauraDerdejaars poëziestudente Laura van der Haar heeft op vrijdagavond 14 december in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2012 gewonnen. Laura, gefeliciteerd! In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de elfde maal gehouden. In de finale moest Laura het opnemen tegen de Vlaming Jee Kast. De finalisten gingen elkaar met woorden te lijf op het podium.

Spankracht In de jury zaten dichter Mustafa Stitou, cabaretière Katinka Polderman en critica Toef Jaeger. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Dat stemde met overtuiging voor Laura van der Haar. Ook de jury sprak haar voorkeur uit voor Van der Haar vanwege 'regels die spankracht hebben' (Stitou) en de wijze waarop ze haar tegenstander Jee Kast 'vriendelijk fileerde' (Jaeger).

Slampion 2012 Laura van der Haar won de landstitel 'Slampion 2012', een geldbedrag van 1000 euro en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. Van der Haar werkt als archeologe. Naast haar werk studeert ze aan Schrijversvakschool Amsterdam en is ze redacteur bij het online literaire tijdschrift Hard//Hoofd. In mei 2013 zal ze Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Eerdere winnaars Een Poetry Slam is een wedstrijd voor beginnende dichters waarin zowel de tekst als de voordracht wordt beoordeeld. Tot eerdere winnaars behoren onder anderen Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz en Kira Wuck die ook aan Schrijversvakschool Amsterdam poëzie studeerde, en na de Poetry Slam Nederland gewonnen te hebben ook Parijs veroverde.

Het NK Poetry Slam werd georganiseerd door het Poëziecircus, vanaf 1 januari 2013 het Literatuurhuis.

 Bron: persbericht Poëziecircus

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42