Schrijversvakschool


Actueel


Laura wint slam

lauraDerdejaars poëziestudente Laura van der Haar heeft op vrijdagavond 14 december in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2012 gewonnen. Laura, gefeliciteerd! In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de elfde maal gehouden. In de finale moest Laura het opnemen tegen de Vlaming Jee Kast. De finalisten gingen elkaar met woorden te lijf op het podium.

Spankracht In de jury zaten dichter Mustafa Stitou, cabaretière Katinka Polderman en critica Toef Jaeger. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Dat stemde met overtuiging voor Laura van der Haar. Ook de jury sprak haar voorkeur uit voor Van der Haar vanwege 'regels die spankracht hebben' (Stitou) en de wijze waarop ze haar tegenstander Jee Kast 'vriendelijk fileerde' (Jaeger).

Slampion 2012 Laura van der Haar won de landstitel 'Slampion 2012', een geldbedrag van 1000 euro en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. Van der Haar werkt als archeologe. Naast haar werk studeert ze aan Schrijversvakschool Amsterdam en is ze redacteur bij het online literaire tijdschrift Hard//Hoofd. In mei 2013 zal ze Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Eerdere winnaars Een Poetry Slam is een wedstrijd voor beginnende dichters waarin zowel de tekst als de voordracht wordt beoordeeld. Tot eerdere winnaars behoren onder anderen Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz en Kira Wuck die ook aan Schrijversvakschool Amsterdam poëzie studeerde, en na de Poetry Slam Nederland gewonnen te hebben ook Parijs veroverde.

Het NK Poetry Slam werd georganiseerd door het Poëziecircus, vanaf 1 januari 2013 het Literatuurhuis.

 Bron: persbericht Poëziecircus

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42