Schrijversvakschool

LibrisprijsTussen de achttien schrijvers van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2014, staan tot onze vreugde zowel oud-studente Natalie Koch als drie van onze docenten: Jan van Aken, Jannie Regnerus en Robbert Welagen.

Vorig jaar al oogstte Jan van Aken veel lof van literatuurcritici voor zijn historische roman De Afvallige. Robbert Welagen werd ook onlangs nog genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2013 voor dezelfde roman als nu voor de Libris-prijs: Het verdwijnen van Robbert. Jannie Regnerus' boek Het Lam werd in in het televisieprogramma Boeken door Wim Brands 'de beste roman van 2013' genoemd. Oud-studente Natalie Koch krijgt de plek op de longlist voor haar veelgeprezen boek De sterren stil.

De andere genomineerden zijn: Saskia de Coster (Wij en ik), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Tom Lanoye (Gelukkige slaven), Marente de Moor (Roudnhay, tuinscene), Margriet de Moor (Melodie d'amour), Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken), Allard Schroder (De dode arm), Jeroen Theunissen (De omwegen), Vrouwkje Tuinman (De rouwclub), Wytske Versteeg (Boy), Joost de Vries (De republiek), Pieter Waterdrinker (Lenins balsem), Miek Zwamborn (De duimsprong).

De jury, onder leiding van Paul Witteman, maakt op 3 maart 2014 de shortlist met zes namen bekend. De prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar bestaat uit 50.000 euro. En de eer natuurlijk.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42