Schrijversvakschool


Actueel


Verhalenwedstrijd International Literature Festival Utrecht

Verhalenwedstrijd ILFU, deadline 30 augustus

Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen, uit alle mogelijke hoeken en in alle mogelijke vormen, om het hier en nu, ons verleden en onze toekomst te begrijpen en te kunnen doorgronden. Maar ook verhalen die ontroeren, troosten en ons afleiding en ontspanning bieden. Daarom organiseert het International Literature Festival Utrecht dit jaar voor het eerst een grootschalige Internationale Verhalenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is: 'Opstaan'.

De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro én krijgt in 2021 een plek op het ILFU. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen en het verhaal kan in alle mogelijke vormen worden ingediend: van proza en poëzie, tot muziek, animatie, rap en spoken word. Ook TikTok-filmpjes, Instagram stories en cross-overs tussen verschillende genres zien we graag tegemoet.

Wil je mee doen dan heb je tot 30 augustus de tijd.

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Nieuws

De terugkeer - Brabants boekpresent 2020Jeroen Thijssen schreef Brabants boekpresent 2020

Elk jaar schrijft een Brabantse schrijver het Brabants boekpresent. Dit jaar werd docent Jeroen Thijssen daartoe uitgenodigd.

In de novelle De terugkeer...

Lees verder

Hotel Schiller - Marjolein BierensHotel Schiller van Marjolein Bierens

Het roemruchte Hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein was tussen de twee wereldoorlogen een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere...

Lees verder

De gelukkigste klas - Debuutbundel Jack de BoerDebuutbundel Jack de Boer

Niets is mooier dan kinderen naar de andere kant van het schooljaar begeleiden, en tegelijkertijd is er weinig moeilijker dan dat. De...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42