Schrijversvakschool

Schrijversvakschoolstudenten genomineerd voor Joost Zwagerman Essayprijs

Liefst twee genomineerden Schrijversvakschool

De genomineerden van de Joost Zwagerman Essayprijs 2021 zijn bekend. Onder de zes kanshebbers zijn er maar liefst twee studenten van de Schrijversvakschool: Barry Hofstede en Maria Kager.
De prijs, een initiatief van de Van Bijlevelt-stichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten. De jury, Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en Aleid Truijens (voorzitter) koos uit 175 inzendingen deze essays:

Barry Hofstede, ‘Planeet Oorlog’
Maria Kager, ‘Melk’
Marinus Gisolf, ‘De grens waarvan’
Jerôme Gommers, ‘Natte dromen’
Janna Reinsma, ‘Zweefmoment’
Fien Veldman, ‘Not really making it’

De essays zijn binnenkort te lezen op www.mdnl.nl en https://vanbijleveltstichting.nl/
Ook zijn de genomineerden uitgenodigd hun essay te publiceren in De Nederlandse Boekengids. De winnaar wordt bekendgemaakt en de prijs wordt uitgereikt op 18 november, de 58ste geboortedag van schrijver Joost Zwagerman (1963-2015), in het TAQA Theater de Vest in Alkmaar.
Die avond zal schrijfster Manon Uphoff daar de Joost Zwagerman Lezing houden.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42