Schrijversvakschool

Mode ABC voor kinderen - Natasja Admiraal

Mode ABC voor kinderen

Hoe leg je een kind uit wat een unisekstrui is? Of een All Star, of een Ugg? Waar komt de plateauzool vandaan, en wat zegt een uniformjas over iemand? De wereld van mode zit vol mysterieuze woorden en objecten, elk met een eigen verhaal. Oud-cursist en modejournalist Natasja Admiraal voegde ze samen tot een vrolijk kinderboek: Mode ABC, van All Star tot zonneklep (Waanders uitgevers 2021).

In het kinderboek zijn zo’n tweehonderdvijftig modetermen opgenomen en er staan niet alleen kledingstukken in, maar ook accessoires en bekende motieven, zoals de Marimekko-klaproos. Elke term is voorzien van een stukje tekst met geschiedenis of een grappige anekdote, en geïllustreerd door grafisch ontwerper Jelle Post.

Natasja Admiraal volgde de cursus jeugdliteratuur bij Sanne de Bakker.

Bron: Nora Veerman

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42