Schrijversvakschool


Nieuws


Opnieuw oud-studente als Dichter des Vaderlands

Zondagavond 29 januari nam Ester Perquin in de Kunsthal in Rotterdam de scepter van Anne Vegter over als nationale Dichteres des Vaderlands. Anne en Ester studeerden beiden aan de Schrijversvakschool.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Na haar afstuderen aan de Schrijversvakschool debuteerde zij in 2007 bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.

In januari 2017 verschijnt haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig. Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en was jarenlang columnist voor De Groene Amsterdammer. Haar columns zijn verzameld in Binnenkort in dit theater en uitgegeven bij Van Oorschot. Ze leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht. Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht-presentator van het VPRO programma Nooit meer slapen op Radio 1, waar ze uiteenlopende gasten interviewt over leven en werk.

Laatste nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input