Schrijversvakschool


Actueel


Marjolein Bierens genomineerd

Schrijversvakschooldocente Marjolein Bierens werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschijversprijs 2015. Ook genomineerd werden Freek Mariën en Jibbe Willems. Deze jaarlijkse prijs voor de beste toneeltekst van het afgelopen seizoen bedraagt 10.000 euro.

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren.

De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Land van over zee – een briefwisseling (Marjolein Bierens), Wachten en andere heldendaden (Freek Mariën) en Waar het vlakke land gaat plooien (Jibbe Willems).

Op 5 september werd de prijs uitgereikt. De Vlaamse toneelschrijver Freek Mariën heeft tijdens het Nederlands Theater Festival voor zijn stuk Wachten en andere heldendaden de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 gekregen. Wachten en andere heldendaden is een anarchistisch en provocatief stuk, onnavolgbaar in ontwikkeling, zo uitzonderlijk dat het eigenlijk met geen ander werk te vergelijken valt’, vindt de jury.

Nieuws

NicolekaandorpHet Schrijfkabinet met Nicole Kaandorp 14 november

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst en raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat...

Lees verder

JoostzwagermanOpnieuw genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs

Derderjaars studente Marion Bruinenberg en oud-cursiste Jolanda van Benthem zijn twee van de vijf genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2019. Ook...

Lees verder

MandyeggerdingMandy Eggerding wint Rob de Vos Dichtprijs

Vierdejaars studente poëzie Mandy Eggerding, wint de Rob de Vos Dichtprijs met haar gedicht In alles.

Lees hier het gedicht en...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42